محققان موسسه تحقیقات فنی مهندسی کشاورزی کرج ، نخستین بار در کشور موفق شدند با بکارگیری فرآیند اسمز و فرایینگ به همراه استفاده از پوششهای خوراکی چیپس میوه تولید کنند .

 

واحد مرکزی خبر: فاطمیان پژوهشگر موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج در این باره گفت: فرآورده تولید شده بدون استفاده از ترکیبات شیمیایی نگهدارنده از نظر خصوصیات کیفی مانند رنگ ، طعم ، ارزش غذایی و محتوای ویتامین های باقیمانده در بافت ، برتری قابل توجهی در مقایسه با نمونه های تولید شده بصورت سنتی و صنعتی متداول دارد.

وی افزود :استفاده از روشهای تلفیقی اسمزی و فرایینگ می تواند حدود 8 تا 10 درصد، تولید محصول خشک نهایی را افزایش و واکنش های نامطلوب قهوه ای شدن آنزیمی را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.

وی افزود: تاکنون این فناوری برای تولید محصولاتی مانند سیب ، موز ، کیوی ، پرتقال ، گلابی ، زردآلو و هلو مورد استفاده قرار گرفته است .

فاطمیان گفت : پیش بینی می کنیم استفاده از این فناوری بتواند بیش از یک میلیارد دلار سودآوری صنایع تولید خشکبار میوه کشور را افزایش دهد.

این پژوهشگر موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی کرج افزود: براساس آمار سال 84 ، کل تولید خشکبار در کشور بیش از 40 تن و ارزش آن بیش از 2 میلیارد دلار بود که حدود 91 درصد آن به طریق سنتی و با استفاده از نور خورشید و 9 درصد باقیمانده در تعدادی از واحدهای صنعتی با استفاده از جریان هوای گرم تولید می شد.

فاطمیان گفت : روشهای سنتی خشک کردن مواد غذایی بر کیفیت محصول خشک شده تاثیرات منفی مانند افزایش چروکیدگی بافت، سخت شدن سطح محصول ، تغییرات نامطلوب در رنگ ، عطر ،‌طعم و کاهش ارزش غذایی آن می گذارد.

منبع: (+)