تغییر فناوری خاک ورزی کشاورزی از سنتی به نوین

جعفر خلقانی، رئیس موسسه تحقیقات آموزش ترویج کشاورزی، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی وابسته به سازمان ترویج، آموزش و تحقیقات کشاورزی توانسته با تلفیق و جمع بندی نتایج طرح های تحقیقاتی طی سال های گذشته نسبت به تغییر فناوری خاک ورزی کشاورزی از روش های سنتی به روش های نوین اقدام کند.

وی با بیان اینکه با اجرای این مدل عملکرد محصولاتی نظیر گندم، سیب زمینی، جو، ذرت، چغندرقند، میزان 10 درصد در بیشتر استان های کشور می تواند افزایش یابد، تصریح کرد: این روش ها می تواند به حفظ رطوبت، بهبود مواد آلی خاک تا 30 درصد، کاهش مصرف انرژی تا 2 برابر، کاهش زمان عملیات و از همه مهمتر در ممانعت از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی کمک شایانی کند.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه هم اکنون پیاده سازی این مدل در مرحله آزمایشی است خاطر نشان کرد: پیاده سازی این طرح طی سال جاری با دستور وزیر جهاد کشاورزی در استان فارس برای گندم و جو، در همدان برای سیب زمینی و چغندرقند در اصفهان برای سیب زمینی در گلستان برای کلزا در دزفول برای ذرت دانه ای و در قزوین برای گندم در نظر گرفته شده است./

منبع(+)