نان‌هاي رژيمي كم نمك با استفاده از كلريد پتاسيم در ايران توليد شد

تهران، خبرگزاري جمهوري اسلامي ‪۸۶/۱۱/۲۰‬

داخلي. اقتصادي. فجر ‪. ۳۰‬
رييس موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي از توليد نان‌هاي رژيمي كم نمك با استفاده از كلريد پتاسيم براي نخستين بار در ايران خبر داد.

به‌گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر "ارژنگ جوادي" با بيان آنكه اين فرآورده رژيمي‌مزه مطلوب شوري را داراست، گفت: افزون بر اين، فرآورده يادشده مشكلات مرتبط با مصرف نمك طعام در بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن نظير فشار خون بالا و بيماري‌هاي قلبي، عروقي و كليوي را ندارد.

وي اظهار داشت: در اين تحقيق، اثر جايگزيني كلريد پتاسيم با نمك طعام بر كيفيت نانوايي، خمير و نان از نظر پخت، ويژگي شيميايي و رئولوژيكي، ارزيابي حسي و ماندگاري نان بررسي شد كه بر اين اساس، جايگزيني نيمي از نمك طعام با كلريد پتاسيم به منظور توليد نان‌هايي با مقدار نمك كمتر و در شرايط نانوايي‌هاي معمول تجاري از نظر ارزيابي‌هاي حسي محصول نهايي امكان پذير و هيچ تغييري از لحاظ ظاهري و مزه ايجاد نمي‌شود.

به گفته وي، با توجه به نقش حياتي عناصر سديم، پتاسيم و كلر در برقراري تعادل الكتروليت‌هاي بدن، بايد در تجويز و مصرف جايگزين‌هاي نمك و نان رژيمي همانند ساير غذاهاي رژيمي دقت كافي و با مشورت پزشك و يا متخصص تغذيه انجام شود.

جوادي در پايان گفت: آمار منتشره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نشان مي‌دهد كه از بين ‪ ۸۰۰‬مورد مرگ روزانه در كشور، ‪ ۳۰۰‬نفر به علت بيماري قلبي و عروقي فوت مي‌كنند و نمك زياد نان و سديم اضافي از طريق جوش شيرين از عوامل موثر در اين مسئله است.

(+)