سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي اعلام كرد

توليد نان رژيمي كم‌نمك با كلريد پتاسيم

خبرگزاري فارس: سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي اعلام كرد: با كاهش 50 درصد نمك، توليد نانهاي رژيمي كم‌نمك با استفاده از كلريد پتاسيم انجام شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سازمان تحقيقات و آموزش كشاورزي، توليد غذاهاي رژيمي و غذاهاي سلامتي بخش در سا‌ل‌هاي اخير مورد توجه پژوهشگران و صاحبان صنايع غذايي قرار گرفته است.
افزايش سطح آگاهي مصرف‌كنندگان و افزايش شمار بيماراني كه به دلايل مختلف از رژيم‌هاي خاص درماني استفاده مي‌كنند، تحقيقات گسترده در زمينه تهيه غذاهاي با كاربرد ويژه را ضروري و اجتناب‌ناپذيركرده است.
اين فرآورده هاي رژيمي علاوه بر اينكه مزه مطلوب شوري را داراست، اما مشكلات مرتبط با مصرف نم طعام در بيماران مبتلا به بيماري‌هاي مزمن نظير فشار خون بالا و بيماري‌هاي قلبي، عروقي و كليوي را ندارد.
در اين تحقيق اثر جايگزيني كلريد پتاسيم با نمك طعام، بركيفيت نانوايي، خمير و نان ازنظر پخت، ويژگي‌ شيميايي و رئولوژيكي ، ارزيابي حسي و ماندگاري نان بررسي شد كه بر اساس جايگزيني نيمي از نمك طعام با KCL به منظور توليد نان‌هايي با مقدار نمك كمتر و در شرايط نانوايي‌هاي معمول تجاري ازنظر ارزيابي‌هاي حسي محصول نهايي امكان‌پذير و هيچ تغييري از لحاظ ظاهري و مزه ايجاد نمي‌شود.
نمك طعام نقش تعيين‌كننده‌اي درفناوري نان دارد به طوري كه حذف كامل نمك طعام ازنظر علم تغذيه مناسب نيست، اما براي تهيه نان رژيمي كم نمك مي‌توان از ارد متداول تجاري (13 درصد سبوس گيري شده) هشتاد و شش درصد استخراج شده استفاده كرده و تهيه آن در شرايط و امكانات متداول نانوايي‌ها امكان پذير است.
باتوجه به نقش حياتي عناصر سديم، پتاسيم وكلر در برقراري تعادل الكتروليت‌هاي بدن، بايستي در تجويز و مصرف جايگزين‌هاي نمك و نان رژيمي (همانند ساير غذاهاي رژيمي) دقت كافي مبذول و با مشورت پزشك و يا متخصص تغذيه انجام شود.
آمار منتشر شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نشان مي‌دهد كه از بين 800 مورد مرگ روزانه در كشور 300 نفر به علت بيماري قلبي و عروقي فوت مي‌كنند و نمك زياد نان و سديم اضافي از طريق جوش شيرين از عوامل موثر درا ين مساله است.
هزينه اين نان 10 درصد بيشتر است.
منبع (+)