55 درصد بیماری های کشور به نحوی از طریق مصرف مواد عذائی است.

معاون غذا و داروی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مردم ایران در مصرف روغن خوراکی افراط می کنند که این عامل برای سلامتی افراد بسیار خطر آفرین است.

به گزارش مهر، دکتر رسول دیناروند ظهر چهارشنبه در همایش روز جهانی غذا در تالار طبری دانشکده پزشکی مازندران در ساری افزود: 55 درصد بیماری های کشور به نحوی از طریق مصرف مواد عذائی  است.
وی خاطر نشان کرد: در موضوع امنیت غدائی ایران باید برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.
معاون دارو و غذای وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کنترل و نظارت وزارتخانه تنها قبل از تولید و ارائه مجوز به واحدهای صنایع غذائی است، تصریح کرد: سلامت محوری اساس فعالیت های وزارت بهداشت است.

دیناروند با بیان اینکه برنامه وزارت بهداشت در تغییر استاندارد ملی مصرف مواد عذائی است یادآور شد: مضرترین کالای دارای مجوز تولید در کشور سیگار استو

وی ادامه داد: باید ذائقه و شیوه زندگی مردم را با مصرف غذای سالم تغییر داد.

به گفته وی، حدود 50 درصد روغن جامد مصرفی کشور بالاتر از 20 درصد ترانس را دارا باشند که مصرف این نوع روغن مضرات بسیاری برای سلامت انسان مهم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مازندران نیز در این همایش گفت: 180 کشور جهان عضو سازمان جهانی فائو هستند.

دکتر قاسمعلی خراسانی افزود: دو مقوله امنیت غذا و ایمنی مواد غذائی در تغذیه سالم مد نظر است.

وی با اشاره به اینکه در جهان 850 میلیون نفر از سوء تغذیه در دنیا رنج می برند تصریح کرد: الگوی رفتاری و بیماری در سال های اخیرتغییر کرده که نشان دهنده اهمیت ایمنی مواد غذائی است.

این مسئول با بیان اینکه در ایران و کشورهای در حال توسعه 13 درصد آلودگی و مسمومیت موجود در مواد غذائی بیشتر از کشورهای دیگر است یادآور شد: وجود فلز سرب در غذاهای ماشینی باعث کاهش ضریب هوشی کودکان می شود.

خراسانی از بازدید موردی از واحدهای تولیدی مواد غذائی در استان خبر داد و گفت: از تعداد 11واحد تولیدی مورد بازدید مسئولین بهداشتی تنها یک واحد  گواهی نامه وزارت بهداشت را اخذ کرده است.

وی یادآور شد: به منظو کاهش 20 درصدی کم خونی و فقر آهن با استفاده از مکمل های غذائی از آبان ماه امسال آهن و اسید سولفوریک* را به آرد استان اضافه خواهیم کرد.

منبع (+)

* اسید سولفوریک هم می زنند؟!