عضو هیات‌علمی جامعه مخترعین و مبتکرین کشور از ساخت دستگاه خشک‌کن و پاستوریزه کردن فرآورده های کشاورزی برای نخستین بار در ایران خبر داد.

«توس دهنادی» به خبرگزاری ایرنا گفت که با استفاده از این دستگاه می‌توان ضایعات فرآورده­های کشاورزی را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

او ادامه داد از قابلیت‌های این دستگاه، پاستوریزاسیون و خشک­کردن فرآورده­های کشاورزی به طور همزمان است.

دهنادی گفت: «تهیه­ی پودر و اسانس‌گیری از میوه­ها و اضافه کردن این اسانس‌ها به دیگر فرآورده­ها از دیگر قابلیت‌های این دستگاه است.»

به گفته­ی او این دستگاه قابلیت پاستوریزه و ضد عفونی کردن انواع میوه­های تازه، خشکبار، انواع حبوبات، دانه‌های روغنی، غلات، قارچ، سبزی­ها، ریشه‌های گیاهی و صمغ‌های نباتی را دارد.»

دهنادی تصریح کرد: «این دستگاه از هیچ نوع ماده­ی شیمیایی در فرایند پاستوریزاسیون و خشک­کردن استفاده نمی‌کند و به طور صددرصد طبیعی این کار را انجام می‌دهد.»

او حفظ طعم، بو و مزه­ی مواد غذایی را از مزایای اصلی این دستگاه عنوان کرد و افزود: «در فرآیند پاستوریزاسیون و خشک­کردن فرآورده­ها آسیبی به بافت پروتئینی، چربی و ویتامین‌ها وارد نمی‌شود.»

عضو هیات علمی جامعه مخترعین و مبتکرین کشور گفت: «با استفاده از این دستگاه 30 درصد به ارزش افزوده­ی انواع میوه­ها، خشکبار، دانه‌های روغنی، غلات، قارچ و سبزی­ها اضافه می‌شود.»

به گفته­ی دهنادی، با استفاده از این دستگاه طیف وسیعی از فرآورده­هایی مانند پسته، خرما، زعفران، گوجه‌فرنگی، قارچ و سبزی­ها خشک می‌شود و میزان کپک و آلودگی‌های موجود در مواد غذایی به صفر می‌رسد.»

او همچنین گفت: «با استفاده از این دستگاه می‌توان پوست پسته را بی‌آنکه تغییر رنگی در آن ایجاد شود، حفظ و آن را خشک و پاستوریزه کرد.»

دهنادی زمان نگهداری همه­ی فرآورده­هایی که از طریق این دستگاه پاستوریزه و خشک می­شود را 6 ماه تا یکسال اعلام کرد.

نخستین دستگاه خشک­کن و پاستوریزاسیون محصولات کشاورزی در اداره ثبت مالکیت شهرک‌های صنعتی به ثبت رسیده است.

892