ضایعات محصولات کشاورزی، معادل غذای ۱۵ میلیون نفر جمعیت ایران است؛ بنابراین کشور باید با به کارگیری صنایع تبدیلی  جلوی این ضایعات را بگیرد.

شاهرخ ظهیری, رییس کمیسیون صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، در گفت‌‏وگو با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفت: «ایران دارای مزیت‌‏های فراوانی در تولید محصولات کشاورزی و دامی است که این امر به اقلیم و آب و هوای منحصر به فرد ایران بر می‌‏گردد که در مقابل این محصولات بی نظیر, به استناد آمارهای وزارت جهادکشاورزی ۳۰ درصد محصولات تولید کشور ضایع شده و از بین می‌‏رود.»

 وی افزود: «صنایع تبدیلی از ضایعات جلوگیری می‌‏کند؛ خصوصاً در مواردی نظیر محصولات لبنی که برای آن‌‏ها امکان جابجایی در مسافت‌‏های طولانی وجود ندارد, صنایع تبدیلی می‌‏تواند با تغییر و تحول در این ماده خام از فاسد شدن و ضایع شدن این محصول جلوگیری کرده؛ ضمن این‌‏که ارزش افزوده بالایی را نیز برای کشور تولید کند.»

ظهیری، تصریح کرد: «به طور کلی اگر به روی هر ماده خامی که پرورده نشده فعل و انفعالات فیزیکی صورت گیرد,‌ ‏هزینه‌‏ای نسبت به جنس اولیه به مصرف کننده تحمیل می‌‏شود که به اصطلاح ارزش افزوده محصول نامیده می‌‏شود؛ ضمن این‌‏که هزینه اشتغال را نیز افزایش می‌‏دهد، بنابراین به کارگیری صنایع تبدیلی نیز باید طبق ضوابط خاص باشد.» 

رییس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، گفت: «بسیاری از محصولات لبنی از جمله شیر را به دلیل فسادپذیری بالا نمی‌‏توان به صورت تازه نگهداری کرد؛ این درحالی است که شیر در فضای باز کمتر از ۲۴ ساعت فاسد می‌‏شود, این در حالی است که قدرت کشور در نگهداری چنین محصولی به مدت طولانی بالا نیست؛ ولی زمانی که نقش صنایع تبدیلی در مورد این محصول لحاظ شود, نه تنها از ضرر جلوگیری می‌‏کند؛ بلکه در نقل و انتقال به نقاط مختلف نیز به صورت راحت‌‏تر می‌‏توان عمل کرد.» (منبع)