برای فردا

وبلاگ برای فردا گزارشی است به نسل آینده ایران زمین. سندی است از تلاشهای نسل امروز برای ساختن فردایی بهتر

گزارش پیشرفت کار

به نام خدا

گزارش پیشرفت کار

سلام استاد خوب هستید؟

فرارسیدن نیمه شعبان را خدمتتان تبریک عرض می­کنم.

در ادامه به اختصار کارهایی را که در فاصله آخرین ملاقات حضوریمون تا الان انجام دادم خدمتتون گزارش می­کنم.

-         قرار بود من در مورد مدلینگ ماندگاری پسته و زعفران کار کنم که در مذاکرات با خانم م فرموده بودید می­تونیم یک محصول را انتخاب کنیم به شرطی که پروپوزالی در حد دکترا ارائه کنیم. تو این مدت روی روش­های غیر تخریبی و سریع برای شناسایی همان ویژگی­هایی که قرار بود بسنجیم هم کار کردیم که بتونیم یک ارتباطی بین تست­های غیر مخرب و مخرب به دست بیاریم. تست خیلی خاصی پیدا نکردیم. در همین حد NIR, FTIR, NMR, RAMAN  و پردازش تصویر و بینی الکترونیک و تصویر برداری هایپر اسپکترال بود.

-         موضوع تصویر برداری هایپر اسپکترال برام جالب بود. تقریباً تهش رو تو اینترنت درآوردیم. موضوع به روز و رو به پیشرفتیه. میشد دوربینش رو تو ایران ساخت. نفشه های ساخت و مشخصات فنی رو پیدا کردیم. مشکلی که باعث می­شد یک مقدار با احتیاط عمل کنم این بود که ظاهرا تفسیر حجم زیاد داده هایی که در هر بار تصویربرداری در طیف­های مختلف به دست میاد سخته و تخصصی. در ایران کسی روش کار نکرده بود به جز 3-4 نفر که اونها هم روی داده های گرفته شده از ماهواره برای شناسایی معدن و ذخایر آب کار محدودی کرده بودند. متخصص اصلی این کار تو دنیا دکتر DA-Wen Sun است. به هر حال فکر می­کنم برای پایان نامه من یک مقدار ریسک بزرگیه.

-         تو موسسه و البته از طرف موسسه اصلاح بذر بهم پیشنهاد کردند در مورد کینوا کار کنم. اول گفتم نمی­خوام، چون کار با اصلاح بذری ها خیلی آسون نیست. همون روز برگشتم خونه، اخبار اعلام کرد فائو سال 2013 رو سال کینوا اعلام کرده!! و قراره با توجه به اینکه این شبه غله در شرایط خشکسالی و شرایط سخت رشد می­کنه و سابقه کشت 3-4 هزار ساله در آمریکای لاتین داره در آینده جایگزین گندم بشه.  در موردش تحقیق کردم یک دانه است که باردهی خوبی داره مثل گندم استفاده میشه اما فاقد گلوتنه و محصولاتی که ازش ساخته میشن فراسودمند محسوب میشن و برای بیماران سلیاکی هم مناسبند. چند سال پیش آقای دکترس در سفر به بولیوی بذر این گیاه رو به صورت شخصی با خودشون میارند و از اون سال دارن در نقاط مختلف کشور میکارنش. خیلی هم بهش تعصب دارند و خیلی استقبال می­کنند که کسی روی پخت محصولات نانوایی یا فراوری کینوا کار بکنه. با ایشون قرار گذاشتم و صحبت کردیم. داشتم به تهیه یک فراورده مثلا چند نوع نان سنتی ایران فکر می­کردم و بررسی و مدلینگ ماندگاری این نان­ها. از این جهت خوب بود که من روی غلات تقریبا مسلطم. و دکتر یهم تخصصشون غلاته.  موردی که وجود داره دکتر س میگن که باید این گیاه رو در مرداد ماه بکارند و در آذر برداشت کنند و من روی دانه های برداشت آذر کار کنم.  واقعیتش این هم ریسکه. شاید محصول خوب رشد نکرد و ما دانه نداشتیم!  با نمایندگی فائو در ایران تماس گرفتم گفتند که چون تحریم هستید ما حتی یک دونه بذر نمی­تونیم بیاریم ایران. کمک مالی هم نمی­کنیم و لی بروشور و کتاب و یک سری مطالب به روز و خوب همش چاپ 2013 داشتند.  راستش ترجیح میدم که روی دانه ای که فقط مونوپل از یک منبع می­تونم تهیه کنم کار نکنم. البته شاید امکان تهیه اش از طریق سفیر ایران در بولیوی باشه. هنوز این ایتم رو چک نکردم.

-         در ادامه با خانم م رفتیم دانشکده داروسازی شهید بهشتی،خدمت آقای مهندس ک که من در طب سنتی خیلی قبولشون دارم. البته دنیا هم قبولشون داره پارسال دانشگاه هاروارد به خاطر یکی از طرح هاشون بهشون مدرک science افتخاری داد.  می­خواستیم یک موضوع در مورد گیاهان دارویی بهمون پیشنهاد کنند. اما ایشون تاکید کردند که ما با توجه به غذا دارو بودن بعضی میوه ها و ترکیبات خاصی که در اونها هست روی شاخص­های برداشتی کار کنیم که تا حالا کار نشده مثلا در مورد سیب در حال حاضر شاخص برداشت همه جا نشاسته است در حالی­که میشه شاخص رو کلسیم انتخاب کرد و در صورتی­که در شاخص کلسیمی درست برداشت بشه، هم ماندگاریش طبق ادعای کتب قدیم بیشتر میشه هم جنبه تغذیه ایش. و در مورد زردآلو و انگور هم میشه روی شاخص های دیگه کار کرد. واقعیتش به نظرم یک مقدار باغبانیه و ضمن اینکه در مورد سیب اگه بخوایم از کلکسیون اصلاح بذر تهیه کنیم می­خوریم به یک سد محکم که معمولا میخوان استاد راهنمای اول باشند تا چهار تا دونه سیب بهمون بدن. و من در طرح قبلیم پشت دستمو داغ کردم که طرحی که سردخونه بخواد انجام ندم. خیلی مصیبت داره.  داشتم در مجله مورد علاقه ام stwart که ماله davice  است سرچ می­کردم دیدم این موضوع شاخص­های جدید برداشت، خیلی به روزه و در سال 2012 یک جلد کاملشون فقط مختص همین موضوع بوده.  از دکتر ح تو اصلاح بذر پرسیدم و یک سرچی هم کردم ظاهرا کسی تا حالا این کار رو نکرده و اتفاقا گفتند اگه کسی بخواد کار بکنه موضوع خیلی خوبیه.  ولی ما یک موضوع میخواستیم که یک مقدار جنبه صنایع غذاییش بیشتر باشه.

-         یک مدت روی پردازش تصویر کار کردیم که لینکش کنیم با موضوعمون یا مثلا به عنوان یک قسمت از کار روی clustering  و درجه بندی باشه. خیلی موضوع جذابی و فوق العاده ای نبود.

-         یک موضوع دیگه بررسی ارتباط بین زمان ماندگاری مواد و تغییراتی بود که در ساختمانشون اتفاق می­افتاد و باعث میشد جذبشون در بدن کم یا زیاد بشه در واقع شبیه سازی محیط معده- روده  و بررسی تغییرات ماده در این شرایط هم در کنار تعیین ماندگاری پس از فرایندهای مختلف انجام میشد. کار سختی نبود اما چون انتقال جرم رو بررسی می­کردند مدلینگ سختی داشت و فکر نمی­کنم من بتونم از پسش بربیام. پیشتاز این کار دکتر paul singh در دیویس هستند و این موضوع رو به عنوان یکی از چالش­های مهندسی صنایع غذایی در فرمولاسیون و فراوری مواد غذایی بررسی می­کنند.

-         یک سرچی داریم روی بینی مصنوعی و سنسورهای مربوطه اش می­کنیم الان تو بخش ماشین­ها یکی از دانشجوهای ارشدشون یک بینی مصنوعی ساخته میشه با سنسورهای جدید برای مثلا کشف تقلبات یا تعیین بار میکروبی و ... استفاده کرد. خانم م از این موضوع خیلی خوششون اومده

-         راستی آقای دکتر ط اومدند ایران فکر کنم تا شهریور اینجا باشند و بعد بازنشسته میشند.  یک قرار ملاقات با ایشون گذاشتم ببینم میشه در زمینه موضوع راهنماییم کنند، ایشون گفتند که منو با دکتر ا لینک می­کنند که ایشون در زمینه مدلسازی  و شبکه عصبی کمک کنند. اتفاقا دیروز بعد از جلسه شورای گروهشون بود و با دکتر ا با هم از جلسه بیرون اومدند و من رو به ایشون معرفی کردند و من یک توضیح کلی دادم که با راهنمایی سرکارعالی داریم روی مدلینگ ماندگاری کار میکنیم. اتفاق خاصی نیفتاد و پیشرفت خاصی هم حاصل نشد. مشکل این کار ما اینه که هر محصولی رو بگیم بلافاصله میگن رو این که کار شده، فلانی کار کرده...

-         بعد از این همه جستجو برای اینکه بتونیم یک کار خوب و به روز انجام بدیم، من همچنان ترجیح میدم یک موضوعی باشه که dsc بخواد و در همین تم تعیین ماندگاری باشه با انجام یک سری آزمون های سریع و غیر مخرب مثل همین بینی مصنوعی یا پردازش تصویر. ولی هنوز نتونستم به یک نتیجه مطلوب برسم که روی چه محصولی باشه و آیا تیماری مثل زمان برداشت و فراوری های مختلف رو هم بهش اضافه کنیم یا نه. و ترجیحا محصولی رو میخوام با فساد پذیری بالا که این تغییرات واضح دیده بشن و ماندگاریش کم باشه مثل نان. هنوز نمیدونم  موضوعی مثل موضوع کینوا ارزش ریسک کردن داره یا نه؟

-         استاد اگه امکان داشته باشه یک وقت ملاقات برای ما در نظر بگیرید ممنون میشیم که مجدد خدمتتون برسیم و از راهنمایی های ارزندتون در این مرحله بهره مند بشیم. 

 با احترام