تهران - خبرگزاری کشاورزی ایران
سرویس پژوهش و تحقیقات

آزمایشگاه مهندسی آزمون پلیمر و خط تولید آزمایشی نان ترکیبی همزمان با سال نوآوری و شکوفایی و ایام فجر افتتاح می‌شود.
   

رئیس موسسه تحققیات فنی و مهندسی کشاورزی با اعلام این مطلب در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: آزمایشگاه مهندسی آزمون پلیمر یکی از پیشرفته‌ترین آزمایشگاهها در کشور است که برای تستهای کیفی اتصالات و قطعات لاستیکی، پلاستیکی و پلی‌اتیلن سیستمهای آبیاری تحت فشار انجام می‌شود.

دکتر ارژنگ جوادی افزود: با توجه به گستردگی روز افزون سیستمهای آبیاری تحت فشار در کشور و مشکلاتی که برای بهره‌برداران به وجود می‌آمد، لزوم چنین آزمایشگاه مرجعی لازم و ضروری است.

وی با اعلام این که صدور گواهی تایید کیفی محصولات یک تا سه ساله صادر می‌شود، گفت: با توجه به استانداردهای تعریف شده، گواهینامه صادر خواهد شد.

دکتر جوادی افزود: این گواهینامه برای محصولات،‌ موجب رضایت تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و واردکنندگان خواهد شد به گونه‌ای که با خیال راحت و اطمینان به فعالیت بپردازند و برای کشور نیز صرفه‌جویی میلیارد دلاری را به ارمغان خواهد داشت.


تولید نان ترکیبی امنیت غذایی را در سالهای خشک حفظ می‌کند

رئیس موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی در این باره گفت:‌ در سالهای خشکسالی گندم یکی از مهمترین مواد غذایی مردم است که با این نوآوری ضمن حفظ امنیت غذایی در مصرف گندم و آب مصرفی نیز صرفه‌جویی می‌شود.

دکتر جوادی با اعلام اینکه تا قبل از پایان نیمه دوم اسفند ماه این خط تولید در استان خراسان توسط وزیر جهاد کشاورزی افتتاح خواهد شد، گفت: حدود 300 میلیون تومان از اعتبارات خشکسالی برای این طرح هزینه شده است و هزینه 200 میلیون تومانی برای کارهای آزمایشگاهی داشته است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: با اختلاط 20 درصد آرد ذرت یا سیب‌زمینی در قوت رایج مردم که همان نان گندم است، ضمن افزایش پروتئین و کربوهیدراتهای نان، ماندگاری نانهای سنتی نیز افزایش یافته، ضایعات کم می‌شود و در مصرف گندم نیز صرفه‌جویی خواهد شد.

دکتر جوادی میزان افزایش قیمت را اگر به صورت تضمینی سیب‌زمینی و ذرت در اختیار نانوایان قرار گیرد ناچیز و در حد نانهای رایج عنوان کرد و افزود:‌در غیر این صورت نیز تنها 10 درصد به قیمت نانها مسطح (لواش) اضافه خواهد شد.

وی در ادامه گفت: ‌این طرح برای یکی از سخت‌ترین نانها که لواش است اجرا شده است و نتایج مطلوبی حاصل شده است و انجام آن برای سایر نانها نیز به راحتی امکان‌پذیر است.

دکتر جوادی افزود: این دانش فنی آماده واگذاری است و امسال در یک استان و در سال آینده در پنج استانی که تولید سیب‌زمینی و ذرت بالایی دارند نیز اجرایی خواهد شد./

 

خبرنگار: مژگان ستار (+)