رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ورود استاندارد به حوزه کشاورزی یک اولویت است و باید به سرعت انجام شود.

 

به گزارش دبیرخانه علمی نخستین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی، دکتر رضا ولی زاده افزود: باتوجه به اینکه محصولات کشاورزی با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد اگر آمار افرادی که در اثر استفاده از محصولات غیر استاندارد و آلوده کشاورزی به انواع کود و سموم در بیمارستان ها بستری هستند بررسی شود لزوم این استاندارد سازی بیش از پیش مشخص می شود.

وی ادامه داد: پژوهش در این رابطه و ورود استاندارد به حوزه کشاورزی در مورد فرآوری های بهداشتی و تعادل استفاده از کود و سم، بسیار کم هزینه تر از لطمات استفاده از محصولات کشاورزی غیر استاندارد است.

وی ضمن اظهار خشنودی از اجرای اصول استاندارد در بسیاری گروه های صنایع غذایی خاطر نشان کرد: تولید محصولات ارگانیک با هدف تضمین سلامت در جامعه باید در اولویت قرار گیرد و محصولاتی هرچند گرانتر اما با کیفیت بالاتر در اختیار مردم قرار گیرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به برگزاری کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی در بهمن ماه امسال در مشهد یادآور شد: کنگره های علمی از این نوع باعث بهتر شناساندن محصولات، بیان مشکلات، ارائه آخرین دستاورد های محصول در استفاده بهینه و عمل آوری و دانش بیشتر دست اندرکاران می شود.

ولی زاده با بیان اینکه گوجه فرنگی از گونه محصولاتی است که هم مصرف آنی و هم فراوری داشته و از تولید تا فراوری در تمام فصول سر سفره های مردم است تصریح کرد: توجه به این محصول آنقدر ضرورت دارد که دولت به منظور کنترل قیمت آن در بازار در برخی موارد اقدام به واردات  آن از کشور های دیگر می کند.

وی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از نیروی کشاورزی و صنعت غذایی ما به تولید و فرآوری این محصول اختصاص یافته و یک مجموعه علمی و مرجع قابل اتکا باید مشکلات مربوط به آن را دسته بندی و حل کند که کنگره پیش رو در این راستا می تواند راهگشا باشد.

رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان بر لزوم برگزاری این نوع کنگره ها برای همه محصولاتی که با سلامت و نیاز های جامعه سروکار دارند تاکید کرد.

شایان ذکر است، نخستین کنگره ملی فناوری تولید و فرآوری گوجه فرنگی 23و24 بهمن ماه 87 در محل تالار همایش های صدا و سیمای مشهد برگزار می شود.

ایمیل :  <m.b.reporter@gmail.com>

منبع (+)