مصرف روغن جامد، شیرینی، غذاهای آماده (فست‌فود) و نوشابه، سن سکته قلبی را در ایران به زیر 30 سال کاهش داده است
 

نماینده مردم نایین در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا گفت: مصرف روغن جامد، شیرینی و قند، غذاهای آماده و نوشابه و همچنین سیگار سن سکته قلبی را در ایران به زیر 30 سال رسانده است.

دکتر حسین حسنی بافرانی افزود: مصرف روغنهای چرب با ترانس بالا سبب رسوب چربی در شریانهای قلبی می‌شود و احتمال بروز سکته قلبی را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: در واردات پالم به شکل مایع و انتقال آن به کارخانه‌های روغن‌کشی، روغن مایع اکسید و بعد از هیدروژنه کردن تبدیل به روغن جامد می‌‌شود که در این چرخه اسید چرب حاوی ترانس در روغن تولید می‌شود و با تشکیل پلاک چربی در رگ باعث بروز سکته قلبی می‌شود.

دکتر حسنی بافرانی خاطر نشان کرد: سالانه 2/1 میلیون تن روغن به صورت مایع یا پالم وارد کشور می‌شود.

وی در ادامه گفت: کمیسیون پزشکی مجلس، وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنایع و بازرگانی را مکلف کرده است با حذف تدریجی روغن جامد نسبت به جایگزینی آن با روغن مایع اقدام کنند.

عضو کمیسیون پزشکی مجلس هشتم یادآور شد: سن سکته قلبی در میان جوان 18 تا 30 و حتی نوجوان 13 تا 18 به علت رژیم غذایی نامناسب افزایش یافته است.

منبع (+)