هم اندیشی تولید غذای سالم در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد
ساعت خبر: 11:24 - تاریخ خبر: 87/03/25  
تهران / واحد مرکزی خبر/ علمی و فرهنگی 1387/03/25
ششمین گردهمایی از سلسله هم اندیشی های مشترک پژوهشکده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی و انجمن علمی کشاورزی بوم شناختی ایران با عنوان اهمیت تولید غذای سالم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما ، در این هم اندیشی دکتر ربابه شیخ الاسلام ، متخصص بهداشت عمومی و اپیدمیولوژی تغذیه در سخنانی با اشاره به اهمیت سلامت غذا در پیشگیری از بروز گروهی از بیماریها و همچنین هزینه های ناشی از آن در کشورهای مختلف جهان گفت: این بیماریها به دو دسته حاد و دراز مدت تقسیم می شوند که در موارد حاد مانند مسمومیت های غذایی، مدیران بهداشت و مردم به موقع برای رفع بیماری اقدام می کنند ولی در موارد دراز مدت که به علت تجمع سموم دفع آفات نباتی، وجود فلزات سنگین، قارچها و ... به وجود می آید و موجب بیماریهای مختلف از جمله گسترش سرطان ها می شود، توجه کمتری شده است .
مدیر موسسه تغذیه ، سلامت و توسعه، کاهش مصرف سموم کشاورزی، شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی و بررسی های وزارت بهداشت برای ارزیابی سلامت محصولات کشاورزی را لازم ذکر کرد و گفت: بررسی آماری علل مرگ و میر در جهان نشان می دهد که بیماریهایی پرفشاری خون و چربی بالای خون در ارتباط با عادات غذایی هستند.
وی افزود: مصرف تنقلات پر نمک مانند پفک و همچنین روغن های جامد از جمله علل عادت به خوردن غذاهای با نمک بالا در بزرگسالی و افزایش بیماریهای قلبی- عروقی در کشور ما به شمار می آید.
مدیرموسسه تغذیه ، سلامت و توسعه با ارائه آماری از خسارت های به وجود آمده از بیماریهای قابل انتقال از غذا گفت: براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال 2001، انگلیس به تنهایی 6 میلیارد دلار خسارت به علت بحران جنون گاوی متحمل شده است که این رقم جدای از خسارت های ناشی از بی کاری در این صنعت بوده است که اثار اقتصادی آن تا 15 سال آینده هم ادامه خواهد یافت.
وی در پایان همکاری مردم، تشکل های غیردولتی و همراهی آنها برای تسریع در افزایش سطح سلامت غذای جامعه را خواستار شد.
گفتنی است این هم اندیشی ظهر امروز پایان یافت.
منبع (+)